Zámek se na celý den promění v dětský ráj

30.03.2016 22:14

Dobrovolní spolupracovníci azylových domů Klokánek pořádají za finanční podpory města Horní Jiřetín Den dětí na zámku Jezeří 28. května 2016, a to po celý den od 11 do 18 hodin. Akce s podtitulem Dětský den s Klokánky je určená nejen pro opuštěné děti z azylových domů Klokánek v Ústeckém kraji, ale pro všechny rodiny s dětmi. „Smysl celé akce je v tom, že návštěvníci svou účastí podpoří děti, které v Klokáncích žijí, protože celý výtěžek z akce, půjde na jejich konto a podporu samotného zámku,“ prozradila jedna z organizátorek akce Renata Vítová.

Program na zámku bude podle Vítové velmi pestrý a každý si najde určitě něco, co ho zaujme. Opět se totiž na Jezeří sjedou naši nejlepší floristé, aby zde předvedli svá kouzla s přírodními materiály. Profesionálně vyrobené květinové vazby budou k prodeji. Také výtěžek z tohoto prodeje se předá na místě Klokánkům. Děti i dospělí se mohou podívat do panoramatického kina. Jde o kino, které je mobilní a prakticky přijede za diváky.

Zahájení Dne dětí na Jezeří se ujme Divadlo Hnedle Vedle. Indické princezny budou učit děti tančit a následovat bude dětská módní přehlídka. „Zajistili jsme školu jógy, besedu o vaření a neuvěřitelné čokoládové dietě,“ prozradila Renata Vítová s tím, že k poslechu zahraje bílinská kapela Exit, která je složená z absolventů Základní umělecké školy Gustava Waltera v Bílině. Prostor bude mít i zpěvačka Olga Lounová se svou kapelou, která Klokánky dlouhodobě podporuje a také Miss Louny 2014 Ivana Košínová, která se stala patronkou akce a zčásti ji i financuje.

Již zmiňovaní floristé předvedou originální květinovou show. Tu by si neměli ujít milovníci květinových vazeb, skvělých nápadů a neotřelých dekorací. Na Jezeří přijede teprve pětadvacetiletý florista Jaromír Kokeš, který je již ve svém věku několikanásobným mistrem České republiky ve floristice. Výtěžek z celé akce, předají na místě ředitelce Daniele Brníkové známé pohádkové postavy Pat a Mat v závěru programu v 18 hodin.

V celém areálu zámku nebudou chybět předváděcí akce jako například muzeum čokolády, výtvarné dílny pro děti a představí se Historický spolek města Bíliny. „Návštěvníci se také mohou těšit na ukázky a prodej ručně tvořených výtvarných děl od profesionálů a ukázky jídel z dětské kuchařky Evy Takové, která na Jezeří představí svou knihu Kuchyně dětem, vstup povolen,“ popsala Vítová. Přímo v zámku se otevře výstava bílinského malíře Pavla Říhy a jeho žáků z Domu dětí a mládeže v Bílině. 

Vstupenky budou slosovatelné o zajímavé ceny.

Mediálními partnery akce Dětský den s Klokánky na zámku Jezeří je rádio Blaník, týdeník Homér a nejčtenější webový server e – mostecko.

Lada Laiblová