Podruhé vítězem pro Klokánek v Teplicích

31.10.2016 13:10

 

EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR s Davidem Gránským: Proč se po zazpívání Nohavici neubránil slzám?

31. 10. 2016

David Gránský v show Tvoje tvář má známý hlas 2 opět ukázal, že dokáže zazpívat opravdu cokoliv a kohokoliv. Jako fenomenální Jaromír Nohavica se stal zaslouženým vítězem devátého dílu! Co pro něj bylo nejtěžší na velmi emocionálním vystoupení?

 

 
1. Davide, jak se ti na vystoupení, kde si musel ztvárnít Jaromíra Nohavicu, trénovalo?

 

Trénovalo se mi těžce, protože to byl jeden z největších protiúkolů v této soutěži pro mě. Protože to je zpěvák, který rekapituluje celý svůj život a říká třeba, jak v patnácti letech viděl projíždět ruské tanky. Navíc je mu tolik, kolik mu je. V jeho hlase jde slyšet i ten alkohol. 

2. Jak se ti líbila píseň Mám jizvu na rtu, kterou jsi zpíval?

Během vystoupení jsem byl hrozně nervózní, bál jsem se, abych ji nějak nezkomolil. Ta písnička mě neustále dojímala, když jsem ji poslouchal, i když jsem ji pak zpíval. Navíc k této písni se váže ještě jedna věc. Končí jí představení Tančírna v Divadle Radka Brzobohatého, ve kterém hraji, a on vždycky na konci představení na tuto písničku stál na jevišti, takže velká nostalgie. Vlastně mě to dojímá i teď, když o tom mluvím. I po samotném vystoupení došlo na slzy. Na konci pořadu už jsem ji ani nebyl schopen dát dohromady.

3. Jak ses v této masce cítil?

Měl jsem z maskování strach, protože celý týden se mluvilo o tom, že se to asi nepovede. Ale klobouk dolů před maskéry, protože udělali fakt maximum. Měl jsem i jizvu na rtu, knír, vrásky, paruku, vycpali mě.

4. Co jsi cítil, když tvoje jméno padlo jako vítězné?

V ten večer jsem si vítězství vůbec neuvědomil, protože mi to nepřišlo jako nejlepší vystoupení, upřímně. V tomhle jsem hodně sebekritický. Kdyby to dostal Mirek Etzler, tak to zazpívá mnohem lépe podle mě, i s tím prožitkem. Ale jsem moc rád, že už teď mohu předat padesát tisíc Fondu ohrožených dětí Klokánek v Teplicích. 

5. Prozradíš nějakou perličku z natáčení devátého dílu, co ti přišlo nejtěžší?

Tak tam byla nulová choreografie, seděl jsem na barové židličce, musel jsem se držet, abych nedělal žádné mladistvé pohyby. Ten prožitek a udržení klidu během zpívání byly fakt nejtěžší. A musel jsem hodně myslet na text, abych ho nepopletl. Naštěstí to všechno dopadlo výborně.

6. Když to zpětně zhodnotíš, jaké z vysoupení pro tebe bylo nejtěžší zatím?

Ona jsou všechna ta vystoupení těžká, nicméně dá se říct, že Nina Simone byla těžká, z toho jsem měl velký vítr. Michala Davida jsem se taky bál, protože to lidi znají napříč generacemi. Pak taky Freddie Mercury byl oříšek, a tam jsem to schytal i v diskuzích. Zpětně mohu ale říct, že Jaromír Nohavica byl prozatím opravdu nejtěžším vystoupením. 

7. Prozradíš něco o připravovaném desátém dílu?

Jennifer Lopez, kterou jsem si vytáhl, je vlastně čtvrtá ženská v pořadí, kterou jsem si vylosoval. Všechny ženy předtím byly takové od rány, ale toto je opravdu sexy kost, takže bude těžké rozvlnit ty boky a prodat zadek, který má dokonce pojištěný. Půjdu do toho úplně navážno, a už se moc těším