Běhali Zámeckou zahradou pro děti z teplického Klokánku

31.10.2016 21:20

Teplice - Páteční sváteční odpoledne strávili všichni, kteří chtěli pomoct a přispět svým dílem na provoz teplického Klokánku, společně s dětmi z Klokánku při charitativním běhu podzimní Zámeckou zahradou.

 
Běh Zámeckou zahradou pro děti z Klokánku.
Běh Zámeckou zahradou pro děti z Klokánku.Běh Zámeckou zahradou pro děti z Klokánku.Běh Zámeckou zahradou pro děti z Klokánku.
 
Běh Zámeckou zahradou pro děti z Klokánku.Foto: Deník/Zdeněk Traxler

Charitativní běh uspořádal sportovní klub junior Teplice.

Start a cíl byl na kolonádě u domu kultury, kam přišlo více než 250 lidí. Ve 13.30 hodin, kdy byl start akce, na trať běhu teplickou Zámeckou zahradou vyběhla skupina více než stovky závodníků, kteří přišli Klokánek podpořit. Další účastníci chodili v průběhu celého odpoledne. Na trať v délce 2,7 km vyrazili děti, dospělí i maminky s kočárky, děti na kolech i koloběžkách a se svými chlupatými miláčky i pejskaři.

 

Běh Zámeckou zahradou pro děti z Klokánku.

Ředitelka teplického Klokánku Daniela Brníková poděkovala všem, kteří se sešli na charitativním běhu podzimní Zámeckou zahradou a v pohodové, přátelské atmosféře proběhli nebo prošli vytyčenou trasu.
Dobrovolné startovné, které účastníci akce vkládali do pokladničky na podporu provozu Klokánku, bylo po spočítání 14 440 korun. Stejnou částkou podpořil Klokánek ještě pořadatel běhu, SK Junior Teplice, takže na provoz Klokánku s pomocí všech, kterým není osud dětí lhostejný, přibylo 28 800 korun.

Autor: Redakce
Zdroj: https://teplicky.denik.cz/zpravy_region/behali-zameckou-zahradou-pro-deti-z-teplickeho-klokanku-20161031.html